Следвайте Гласове в ТелеграмСамо няколко часа, след като ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСамо няколко часа, след като ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ
Коментари Харесай

Управителят и подуправителят на НЗОК подават оставка

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Само няколко часа, откакто ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се схванаха за правилник при избора на държавните регулатори и рестарт на процедурата за избор на ново управление на Националната здравноосигурителна каса, а Движение за права и свободи ги поддържа, оставките на шефа и подуправителя към този момент са налице.

Проф. Момчил Мавров ще подаде оставка като подуправител на НЗОК дружно с шефа Станимир Михайлов, заяви организация " Фокус ". По непотвърдена информация оставката му към този момент е написана и подписана, и дружно с тази на шефа ще бъде подадена в деловодството на Народното събрание още този следобяд.

Бойко Борисов и Христо Иванов дружно с Асен Василев си стиснаха ръцете и оповестиха решението дружно пред медиите в Народното събрание. Борисов изясни, че всички вършат крачка обратно.

" За избора на Здравната каса, на шефа, за случилото се през вчерашния ден с неподкрепата за подуправителя: нашата логичност на размишление ви я споделих - когато и здравен министър, шеф, финансов министър, това не е проблем, само че всички взехме решение да създадем крачка обратно, да помолим да подадат оставка, и дружно с целия пакет правилник - по какъв начин ще се избират оттук-нататък регулаторите, да спрем да се упрекваме ", разяснява Борисов.

" С оглед на това, че беше изопачен изборът на управление на НЗОК, ще отправим молба към шефа на НЗОК Станимир Михайлов и подуправителя Момчил Мавров да създадат крачка обратно и да подадат оставки, без това да е обвързвано с упрек към тях. Това значи оставка, с цел да можем да стартираме процедурата на чисто по този правилник ", изясни и Христо Иванов.

Най-големият съперник на избора на Мавров за подуправител през вчерашния ден, Кирил Петков, обаче не беше на срещата и не взе участие в общото изказване.

Мавров е подуправител единствено от ден, откакто бе определен със скандал сред сътрудниците от некоалицията, защото от ПП-ДБ отхвърлиха да го поддържа поради отчет на службите в секретното деловодство, от който ставало ясно за негови нарушавания. Разправията през вчерашния ден подпали безусловно пленарната зала, а Кирил Петков и Делян Пеевски дружно с Йордан Цонев от място водиха гневна словесна престрелка. От ПП-ДБ упрекнаха опозицията, че е дала рамо с държанието си на избора, а тя пък им отвърна, че не могат да си поделят с ГЕРБ парите за здраве в размер на 8 милиарда. Ще делите на две, сподели и през днешния ден в залата Гроздан Караджов от Има Такъв Народ, защото шефът на Касата беше избор на ПП-ДБ, а подуправителят е номинация на ГЕРБ.

Решението на сътрудниците в ръководството пък бе несъмнено от соцлидерката Корнелия Нинова като " двуличие ".

" Вчера се избиха за подуправителя на НЗОК, споделиха си думи, които са нечувани, и през днешния ден се прегърнаха и заедно ще ги молят и двамата да си подадат оставките. Лицемерие, дъно в държавното ръководство, не може да се ръководи по този начин страната - 10 души се гаврят със седем милиона ", разяснява Нинова.

" Днешното помирение е краткотрайно преди идващия гърмеж, той ще е до края на декември и се споделя " Конституция ", тъй като ще се избият по какъв начин да си разделят правосъдната власт, предсказа още Нинова.

Източници: Агенция " Фокус ", " 24 часа ", dnes.dir.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР